سازمان استاندارد به لباس نو خبر داد:

واردكنندگان ذرت های آلوده باید هزینه امحا را بپردازند

واردكنندگان ذرت های آلوده باید هزینه امحا را بپردازند

به گزارش لباس نو به قول معاون ارزیابی و كیفیت استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، برپایه تصمیم كمیسیون زیربنایی دولت؛ خود واردكنندگان باید هزینه امحا محموله ذرت های آلوده را بپردازند.


مسلم بیات در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه به علت وجود حساسیت در بخش واردات مواد غذایی و احتمال آلودگی مواد غذایی در طول مسیر، استاندارد این محصولات در مبدا و مقصد كنترل می شود، اظهار نمود: هیچ كدام از محموله های وارداتی بدون گواهی استاندارد به كشور وارد نشده، اما پس از نمونه گیری در ایران بعضی از نمونه ها مردود اعلام شد، كه سبب شد مطالعات تخصصی تری در این حوزه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه هر محموله ای كه در مطالعات تخصصی تشخیص داده شد استاندارد نیست، اجازه ورود به كشور را پیدا نكرد، اظهار داشت: وظیفه سازمان ملی استاندارد این است كه انطباق با استاندارد محصول را تعیین كند، اما تعیین تكلیف درباره وضعیت فعلی ذرت های آلوده وظیفه این سازمان نیست.
این مقام مسئول در پاسخ به اینكه "آیا می توان اطمینان حاصل كرد كه این ذرت ها در مبدا آلوده نبوده؟"، خاطرنشان كرد: نحوه نمونه برداری از محصول خیلی مهم می باشد، همینطور با عنایت به اینكه محموله سه تا چهار ماه در كشتی است امكان دارد در طول مسیر هم آلوده شده باشد.
بیات در ادامه در پاسخ به اینكه "این احتمال مطرح نیست كه واردكننده از ابتدا از آلوده بودن محموله ها اطلاع داشته؟"، خاطرنشان كرد: این سوال نیازمند قضاوت است و از من نخواهید كه قضاوت كنم.
وی همینطور در پاسخ به اینكه "آیا شكایت واردكنندگان ذرت های آلوده از سازمان ملی استاندارد نشان دهنده وجود ضعف در قوانین نیست"، اظهار داشت: خسارتی بالاتر از اینكه واردكننده مجوز ورود محموله خویش را به كشور دریافت نكرده، میلیاردها تومان خسارت دیده و هزینه امحای محموله آلوده هم به عهده خود واردكننده است، وجود ندارد.
به گفته معاون ارزیابی و كیفیت استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، برپایه تصمیم كمیسیون زیربنایی دولت، خود واردكنندگان باید هزینه امحا این محموله را بپردازند.
بیات با تاكید بر اینكه سازمان ملی استاندارد مرجع پاسخگویی به اینكه چرا تابحال وضعیت ذرت های آلوده تعیین تكلیف نشده نیست، اظهار داشت: احتمالاً واردكنندگان به دنبال این بودند كه بتوانند به یك شكلی محموله ذرت های آلوده را اصلاح یا به كشور وارد كنند، بنابراین تابحال اقدامی برای امحای آن انجام ندادند.
وی اضافه كرد: در پاسخ به اینكه چرا این افراد از سازمان ملی استاندارد شكایت كردند، هم می توان اظهار داشت كه طبیعی است هر كسی كه بازی را می بازد، به هر وسیله ای مستمسك می شود تا تغییری ایجاد كند؛ اما خوشبختانه مرجع قضایی تابحال تصمیمات منطقی در اینباره گرفته و سازمان ملی استاندارد هم اجازه ورود این محصولات به كشور را صادر نكرده است.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، سال ۱۳۹۵ حدود ۱۲۰ هزار تن ذرت وارد بندر امام (ره) شد كه با انجام آزمایش های مختلف از جانب سازمان ملی استاندارد، وجود سم آفلاتوكسین بالا در این محموله اثبات شده و گواهی انطباق برای این محموله صادر نشد.
به دنبال آن ۱۲ مرداد ماه امسال رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام نمود كه "رئیس جمهوری دستور توقف واردات ذرت های آلوده به كشور و برخورد قضایی با متخلفان را صادر كرده و تكلیف كرده است كه اگر این محموله مرجوع نشود، باید امحا شود".



1398/10/01
10:59:05
5.0 / 5
5374
تگهای خبر: كیفیت , محصولات , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لباس نو