در گزارش لباس نو مطرح شد

مجلس بودجه را رد كند

مجلس بودجه را رد كند

لباس نو: یك كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه دولت اراده ای برای اصلاح نظام مالیاتی ندارد، اظهار داشت: اعداد پیشبینی شده برای مالیات در لایحه بودجه یا محقق نمی گردد یا در صورت تحقق ضررش بیشتر از منافعش خواهد بود.



وحید عزیزی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت مالیات در لایحه بودجه سال ۹۹ كل كشور تصریح كرد: متأسفانه مالیات در لایحه بودجه ۹۹ كه پیشبینی می شد مهم ترین بخش لایحه باشد تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته است؛ در واقع در لایحه بودجه ۹۹ پایه مالیاتی جدیدی تعریف نشده و از طرفی دیگر معافیت های مالیاتی و حتی شیوه های دریافت مالیات هم تغییر نكرده است.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: تنها موضوعی كه به بخش مالیاتی سال آینده اضافه شده، افزایش درامدهای مالیاتی است كه آن هم از راه افزایش مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد شركت های غیردولتی، مالیات بر مشاغل و مالیات بر حقوق كاركنان بخش خصوصی حاصل شده است.
وی افزود: به نظر می آید سرمایه گذاری دولت در بخش مالیات همچنان روی مودیان موجود است و هر چقدر هم كه بگویند كه از طریق مقابله با فرار مالیاتی و مباحثی از این دست به دنبال ایجاد درآمد هستند، اما رویه دولت و سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات ها امسال و سیاست مالیاتی سال آینده نشان داده است كه باز هم فشار بر روی مودیان موجود كه فعالیت شفاف دارند همچون تولیدكنندگان خواهد بود.
عزیزی اظهار داشت: ازاین رو در سال آینده اعداد پیشبینی شده برای مالیات یا اصلاً محقق نمی گردد و یا اگر محقق شود ضررش بیشتر از منافعش خواهد بود.
دژپسند اراده ای برای اصلاح مالیات ندارد
این كارشناس اقتصادی خاطرنشان كرد: در قانون ذكر شده كه پایه جدید و معافیت مالیاتی باید طبق قانون باشد حال فرقی نمی كند كه این مسائل در قانون موقت بودجه ذكر شود و یا اینكه در قانون دائمی همچون قانون مالیات های مستقیم؛ اما آنچه كه طی دو سال قبل از عملكرد دولت شاهد بودیم این بود كه تمام اصلاحات مالیاتی موكول به لایحه ای شده است كه خود مدیران وزرات اقتصاد از زمان ارسال این لایحه به دولت بی خبر هستند و هنوز زمان ارسال مشخص نشده است.
وی اضافه كرد: البته اراده ای هم برای ارسال لایحه مذكور به دولت وجود ندارد؛ به نظر می آید آقای دژپسند، وزیر اقتصاد تمایل ندارد كه در زمان وزارتش این كار صورت گیرد و هزینه های این اقدام كه منافع ذی نفعان را به خطر می اندازد به اسم او تمام شود.
عزیزی تصریح كرد: خیلی از پایه های مالیاتی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، تراكنش های بانكی و … به محض اراده دولت می توانند اجرایی شوند و احتیاج به گذراندن فرایند طولانی برای اجرا ندارند.
وی تصریح كرد: دولت با استفاده از قوانین جدید همچون قانون سامانه مودیان، آیین نامه مبارزه با پولشویی و … می تواند دسترسی دقیقی به اطلاعات برای دریافت مالیات داشته باشد و اگر طولانی بودن فرآیند اجرایی دلیلی برای عدم پیگیری از جانب دولت باشد اساسا این دلیل فقط «بهانه» است چونكه خود مسئولین می دانند اگر اراده انجام داشته باشند، اصلاح مالیات ها هم قابلیت اجرایی دارد و هم در كسب درآمد كمك می نماید.
وی تصریح كرد: لایحه بودجه سال ۹۹ كل كشور با عنایت به شرایط تحریمی كشور باید با تاكید بر درآمدهای جدید مالیاتی (مبتنی بر پایه های جدید مالیاتی) تدوین می شد اما دولت هیچ اقدامی انجام نداده است و اصلاحاتی كه وعده آنرا داده بودند، در لایحه دولت خبری از آنها نیست؛ براین اساس لازم است نمایندگان مجلس با رد كلیات لایحه بودجه، شرایطی فراهم نمایند تا دولت ناچار به انجام این اصلاحات شود.

1398/10/04
14:25:03
5.0 / 5
4619
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , تولید , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لباس نو