در گزارش لباس نو مطرح شد

مالیاتی كه می تواند بازار ساخت وساز را تنظیم كند

مالیاتی كه می تواند بازار ساخت وساز را تنظیم كند

به گزارش لباس نو یك كارشناس اقتصادی اظهار داشت: اخد مالیات از املاك و خودرو های لوكس شروعی جهت استفاده درست از مالیات به عنوان یك ابزار تنظیم گر، و عاملی برای تنظیم بازار ساخت و ساز كشور است.



وحید عزیزی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد پیشبینی مالیات بر خودرو های لوكس و خانه های گران قیمت در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصریح كرد: در حوزه املاك، عمده املاكی كه در كشور ما ایجاد می شود، مصرفی نیست بلكه لوكس است اما چون فضای حاكم بر بازار مسكن، فضای سفته بازی است شاهد ساخت املاك لوكس در كشور هستیم.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: مالیات بر املاك و خودرو های لوكس در خیلی از كشورها وجود دارد چونكه با عنایت به اثر تنظیمی كه دارد باعث كاهش ساخت خانه های لوكس می شود ضمن اینكه منجر به بازتوزیع می شود؛ چون كه كسی كه خانه و خودرو گران قیمت دارد و از مواهب جامعه بیشتر بهره برده است، مالیات بیشتری پرداخت می كند.
وی اظهار داشت: همزمان با بحث تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، پیشنهاد دریافت مالیات از املاك و خودرو های لوكس در كمیسیون تلفیق با موافقت دولت به تصویب رسید و وزارت اقتصاد با عنایت به مصوبه كمیسیون تلفیق، پیش از ارسال لایحه به دولت این بند را هم اضافه كرد تا تبدیل به قانون دائمی شود و از این به بعد هم املاك بالای ۵ میلیارد تومان و هم خودرو های بالای ۵۰۰ میلیون تومان مشمول مالیات شوند.
دولت به سمت استفاده درست از مالیات می رود
عزیزی اضافه كرد: البته باآنكه نرخ پیشبینی شده برای این مالیات، نرخ كمی است و در سایر كشورها نرخ بالاتری برقرار است، اما به هر حال شروعی جهت استفاده درست از مالیاتی است كه هدفش تنظیم گری، افزایش عدالت اجتماعی و كاهش وابستگی به نفت می باشد.
این كارشناس اقتصادی تصریح كرد: در كشورهای دنیا بخش عمده مالیات را اقشار پردرآمد جامعه كه كمتر از ۱۰ درصد جامعه را می سازند، پرداخت می كنند. اما در كشور ما این برعكس است. یعنی بخش عمده مالیات را اقشار ضعیف و متوسط پرداخت می كنند كه امیدوارم ما هم به سمت دریافت مالیات از دهك های بالای درآمدی، حركت نماییم.
۲ شاخص دریافت مالیات از املاك لوكس
وی درباره اینكه مالیات خانه ها و خودرو های لوكس را با چه مكانیزمی می توان دریافت كرد كه درصد خطا پایین باشد، اظهار داشت: به احتمال زیاد بحث قیمت گذاری در آیین نامه ذكر خواهد شد اما به صورت كلی دو شاخص برای دریافت این نوع مالیات داریم كه بدون دخالت افراد است؛ یكی شاخص ارزش معاملاتی املاك كه ضریبی از قیمت واقعی است. اگر دولت از این شاخص كمك بگیرد می تواند از قیمت های نزدیك به قیمت واقعی املاك استفاده نماید از سویی دیگر هم قیمت املاك لوكس در لایحه به قدری بالا گرفته شده است كه اگر قیمت املاك مقداری بیشتر تخمین زده شود ظلمی صورت نمی گیرد.
عزیزی اضافه كرد: شاخص بعدی هم كمك گرفتن سازمان امور مالیاتی از نظام بانكی است. با مصوبه جدید بانك مركزی در خصوص ضرورت عرضه اسناد برای تراكنش های بالای یك میلیارد تومان، عملاً راه فرار و اعلام كردن قیمت غیرواقعی از جانب صاحبان املاك لوكس، از بین می رود. برای خودرو ها هم همین حالا هم سازمان امور مالیاتی سالیانه با عنایت به مباحث گمركی، قیمت را اعلام و مالیات مربوط را دریافت می كند.
مالیات بر مجموع درآمد ۴۰ میلیون تومانی باید معاف باشد
این كارشناس اقتصادی درباره اینكه آیا معافیت در نظر گرفته شده برای مالیات بر مجموع درآمد منطقی است، اظهار داشت: مطابق با آنچه كه پیشبینی شده درآمد سالیانه ۲۰ میلیون تومان از مالیات معاف است در حالیكه اگر واقعاً مالیات بر درآمد اشخاص مقرر است همه درآمد افراد را در نظر بگیرد باید كف معافیت بیشتر از معافیت فعلی حقوق باشد. هم اكنون معافیت مالیاتی ۳۶ میلیون تومان است ازاین رو معافیت مالیات بر مجموع درآمد باید مثلاً تا ۴۰ میلیون تومان باشد و از آن طرف نرخ های تصاعدی برای دهك های بالای درآمدی بیشتر باشد.
به گزرش مهر، جزئیات نرخ های مربوط به مالیات بر املاك و خودرو های لوكس و مجموع درآمد به شرح جداول زیر است.
جزئیات مالیات سالانه املاكمجموع ارزش املاك شخص و افراد تحت تكفلمیزان مالیاتتا ۵ میلیارد تومانمعاف۵ تا ۷ میلیارد تومان۰.۱ درصد۷ تا ۱۵ میلیارد تومان۷ میلیون تومان+ (۰.۳ درصد مازاد ۷ میلیارد تومان)۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان۳۱ میلیون تومان+ (۰.۴ درصد مازاد ۱.۵ میلیارد تومان)۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان۷۱ میلیون تومان+ (۰.۵ درصد مازاد ۲.۵ میلیارد تومان)بیش از ۴۰ میلیارد تومان۱۴۶ میلیون تومان+ (۰.۶ درصد مازاد ۴ میلیارد تومان)
جزئیات مالیات سالانه خودرومجموع ارزش خودرو های شخصی شخص و افراد تحت تكفلمیزان مالیاتتا ۵۰۰ میلیون تومانمعاف۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومانیك درصد۷۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تومان۷ میلیون تومان+ (۲ درصد مازاد ۷۰۰ میلیون تومان)۱.۵ تا ۲.۵ میلیارد تومان۲۳ میلیون تومان+ (۳ درصد مازاد ۱.۵ میلیارد تومان)۲.۵ تا ۴ میلیارد تومان۵۳ میلیون تومان +(۴ درصد مازاد ۲.۵ میلیارد تومان)بیش از ۴ میلیارد تومان۱۱۳ میلیون تومان+ (۵ درصد مازاد ۴ میلیارد تومان)
جزئیات مالیات بر مجموع درآمد اشخاصمجموع درآمد مشمول مالیات سالانه فردمیزان مالیاتتا ۲۰ میلیون تومانمعاف۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان۱۰ درصد۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان۵ میلیون تومان+ (۱۴ درصد مازاد ۵۰ میلیون تومان)۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان۱۲ میلیون تومان+ (۱۹ درصد مازاد ۱۰۰ میلیون)۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان۳۱ میلیون تومان+ (۲۵ درصد مازاد ۲۰۰ میلیون)بیش از ۴۰۰ میلیون تومان۸۱ میلیون تومان+ (۳۲ درصد مازاد ۴۰۰ میلیون)

1398/11/28
13:31:45
5.0 / 5
4456
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , قانون , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
لباس نو