در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی مطرح شد؛

انتقاد معاون وزیر اقتصاد از نظارت ضعیف بانك مركزی بر بانك ها

انتقاد معاون وزیر اقتصاد از نظارت ضعیف بانك مركزی بر بانك ها

به گزارش لباس نو معاون اقتصادی وزیر اقتصاد اظهار داشت: نظارت ضعیف بانك مركزی دلیل اصلی عملكرد نامطلوب بانكهای خصوصی است.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، محمدعلی دهقان دهنوی در ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان نظام بانكی در خدمت تولید، نشست آثار بانكداری خصوصی در اقتصاد ایران از منظر اقتصاد كلان با اشاره به اینكه وظیفه بانك ها هدایت منابع به سمت فعالیتهای با بازدهی بالاتر است، اظهار داشت: در این شرایط طرفداران بانكداری خصوصی معتقدند اگر مالكیت بانك ها خصوصی باشد، پاسخ بهتری به نیاز تخصیص بهینه منابع در اقتصاد می دهند. بر طبق این دیدگاه مدیر بنگاه و یا بانك دولتی به علت ذینفع نبودن، مانند بنگاه خصوصی به فكر بهبود عملكرد بانك نیست.
وی افزود: دلیل دیگری كه در زمینه خصوصی سازی بانك ها مطرح می شود این است كه بانكهای دولتی تبدیل به ابزارهای سیاسی (نه سیاستی) جناح های مختلف شده اند؛ چنین روندی عملكرد آنها را تحت الشعاع قرار داده است. در واقع امكان دارد حكمرانان از ابزار توزیع رانت بانكهای دولتی در جهت انگیزه های سیاسی استفاده كنند.
بانكهای خصوصی انگیزه ای برای مشاركت در توسعه اقتصادی كشور ندارند.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان علل مخالفان بانكهای خصوصی اضافه كرد: مخالفان خصوصی سازی عرصه بانكداری دو دلیل را مطرح می كنند. اول اینكه این بانك ها انگیزه ای برای مشاركت در توسعه اقتصادی در كل كشور ندارند و به دنبال منافع خود هستند؛ و دوم اینكه رفتار بانك ها و مؤسسات مالی در مورد چرخه های تجاری در دوره های رونق و ركود، به تشدید این آثار منجر می شود و این برخلاف منافع ملی است. در حالیكه بانك دولتی در دوران ركود تسهیلات بیشتری می دهد تا جاهای مشكل دار را با تزریق پول راه بیندازد و در واقع رفتار ضد چرخه ای دارد.
وی تصریح كرد: معتقدم هم اكنون بانكداری خصوصی در كشور شكل گرفته و باید نسبت به شناسایی اشكالات موجود در راه طی شده بیشتر فكر نماییم. انتظار از چنین نشست های علمی این است كه به لحاظ تجربی شواهدی در مورد چرخه ای یا غیر چرخه ای عمل كردن بانك ها، بازدهی آنها، تفاوت های توزیع تسهیلات بانك ها و …. ارائه نماید. باید همزمان به هر دو دیدگاه توجه داشت و بانكداری خصوصی و دولتی با كمترین اشكالات در زمینه های گفته شده ایجاد كرد.
دهقان دهنوی با تاكید بر اینكه نظارت ضعیف بانك مركزی دلیل اصلی عملكرد نامطلوب بانكهای خصوصی است، اظهار داشت: سال هاست بعضی می گویند نظارت بانك مركزی ضعیف است پس ما بانك خصوصی نداشته باشیم؛ اما من معتقدم این پاك كردن صورت مسئله است؛ بلكه باید در این حوزه ابزارهای نظارتی بانك مركزی اصلاح گردد تا عملكرد بانكهای خصوصی بهینه شود.
وی ضمن پذیرش این مطلب كه امروز زیان بانكهای خصوصی به مراتب بیشتر از اصل سرمایه آن هاست، اضافه كرد: بانكهای دولتی هم مشكل دار هستند و ازاین رو بانكداری خصوصی هم نباید به كلی كنار گذاشته شود. در واقع ربطی ندارد بانك خصوصی باشد یا دولتی، بانك مركزی باید درست عمل كند تا شرایط كنونی اصلاح گردد و بانك ها به عملكرد مطلوب خود در اقتصاد بازگردند. به عقیده من آثار عملكرد بد بانك دولتی به دلیل وسعت بیشتر از بانك خصوصی بیشتر است.

1398/12/01
13:17:33
5.0 / 5
5191
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصاد مقاومتی , اقتصادی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لباس نو