سخنگوی گمرك اعلام كرد:

تجارت خارجی با اوراسیا به ۲ و نیم میلیارد دلار رسید

تجارت خارجی با اوراسیا به ۲ و نیم میلیارد دلار رسید

به گزارش لباس نو سخنگوی گمرك ایران اظهار داشت: میزان صادرات ایران به كشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، طی 11 ماه سال جاری یك میلیارد و 244میلیون و536 هزار و 210 دلار بوده است.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، سید روح اله لطیفی دبیر شورای اطلاع رسانی گمرك ایران، گفت: در ضمن ۱۱ ماه امسال، میزان صادرات ایران به كشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجموع یك میلیارد و ۲۴۴میلیون و۵۳۶ هزار و ۲۱۰ دلار بوده است كه این مقدار در مدت مشابه سال ۹۷، با میزان ۵۵۰ میلیون و۴۱۰ هزار و ۹ دلار، رشد ۱۰۵ درصدی را به دنبال داشته است.
سخنگوی گمرك ایران در مورد اهمیت تجارت با اتحادیه اوراسیا اظهار داشت: مجموعه كشورهای اوراسیا فاكتورهای اقتصادی قابل توجهی دارد بطوریكه رتبه اول استخراج نفت با دارایی ۱۴.۵ درصد از منابع كل جهان، رتبه اول تولید گاز جهان با ۲۰.۲ درصد از سهم جهانی، رتبه چهارم تولید انرژی برق با ۴.۹ درصد از سهم جهان، رتبه سوم طول خط آهن مشتمل بر ۸ درصد از جهان، رتبه چهارم تولید آهن با ۴.۷ درصد از جهان، رتبه پنجم تولید فولاد جهان را دارا است وبا تولید ناخالص ملی ۴.۷تریلیون دلار، مساحتی بالغ بر ۲۰ میلیون كیلومتر مربع را دارا است و جمعیتی بالغ بر ۱۸۴ میلیون نفر در آن زندگی می كنند، پس تجارت خارجی ایران با این مجموعه بزرگ می تواند بسیار با اهمیت باشد. سه كشور عضو اتحادیه اوراسیا از قبیل روسیه، قزاقستان و ارمنستان همسایه ایران با مرزهای دریایی(روسیه و قزاقستان) و زمینی (ارمنستان)هستند و سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار واردات دارند كه عمده این واردات مربوط به روسیه است.
لطیفی در باره شركای اصلی تجاری اتحادیه اوراسیا و سهم ایران، گفت: اصلی ترین كشورهای عمده صادر كننده به اوراسیا شامل چین، آلمان، امریكا، فرانسه، ایتالیا وتركیه هستند و همین طور كشورهای عمده وارد كننده از اوراسیا هم اكنون كشورهای هلند، چین، آلمان، تركیه، ایتالیا، سوئیس و انگلستان هستند، در این میان سهم ایران از تجارت با مجموعه كشورهای اوراسیا طی ۱۱ ماهه سال ۹۸، بالغ بر دو میلیارد و ۴۴۸ میلیون و ۹۱۵ هزار ۲۳۶ دلار است. كه این میزان در مدت زمان مشابه در سال ۹۷ بالغ بر یك میلیارد و ۸۳۳ میلیون و ۴۹۱ هزار و ۴۷۹ دلار بوده است. طی یك سال قبل این میزان تجارت از حیث ارزش حدود ۴۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرك اظهار داشت: در ضمن ۱۱ ماه سال ۹۸، میزان صادرات ایران به كشورهای اوراسیا در مجموع یك میلیارد و۲۴۴میلیون و۵۳۶ هزار و ۲۱۰ دلار بوده است كه این مقدار در مدت زمان مشابه سال ۹۷، به میزان ۵۵۰ میلیون و۴۱۰ هزار و ۹ دلار بوده است كه رشدی بالغ بر ۱۰۵ درصد داشته است.
وی اضافه كرد: بیشترین مقصد صادراتی ایران به كشورهای اوراسیا، فدراسیون روسیه با ۳۸۷ میلیون ۷۲۱ هزار و۴۵ دلار و بعد از آن كشورهای ارمنستان و قزاقستان بودند. همین طور عمده ترین كالاهای صادراتی ایران به اوراسیا را سیب تازه، گاز طبیعی مایع شده، پسته، كیوی، خیار و خیارشور، انگور خشك شده و پرتقال می سازند.
لطیفی با اشاره به حجم واردات كالا از اوراسیا اظهار داشت: حجم واردات ایران از اوراسیا طی ۱۱ ماهه سال ۹۸ بالغ بر ۲ میلیون و۸۱۱ هزار و۲۲۸ تن است. كه این حجم كالا در مدت زمان مشابه بالغ بر یك میلیون و۲۰۴ هزار و ۳۷۹ تن كالا بوده است. وی افزود، ارزش این حجم كالای وارداتی یك میلیارد و۲۰۴ میلیون و۳۷۹ هزار و ۲۶ دلار است. كه این میزان در مدت زمان مشابه در سال قبل بالغ بر یك میلیارد و۲۸۳ میلیون و۸۱ هزار و۴۷۰ دلار بوده است كه از این حیث، اندكی كاهش در واردات داشته ایم. همین طور عمده كالاهای وارداتی كشور از اوراسیا مشتمل بر جو، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، مخلوط های گندم و گوشت بوده است.
لطیفی همین طور با اشاره به موافقت نامه موقت تجارت آزاد بین ایران و كشورهای اوراسیا اظهار داشت: بر طبق این موافقت نامه كه از آبان ماه سال جاری اجرایی شده است، ۳۸۰ ردیف كد تعرفه كالاهای قابل مبادله تحت موافقتنامه مذكور مورد توافق قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: تجارت با این اتحادیه فضای جدیدی برای تجار، تولید كنندگان و فعالان اقتصادی كشور فراهم نموده كه باید بیشترین بهره را برای توسعه صادرات از این اتحادیه برد؛ این در حالیست كه الان پنج كشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان عضو اتحادیه اوراسیا هستند؛ اما این اتحادیه با بیش از ۴۰ كشور و سازمان بین المللی برای فعالیت در قالب این اتحادیه اعلام آمادگی كرده است.
لطیفی افزود: تبادل آسان و روان تر كالا بین ایران و پنج كشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا سبب افزایش سرمایه گذاری متقابل می شود.
وی اشاره كرد: تبادل كالا بین ایران و كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا از طرف فعالان بخش خصوصی در این شرایط خاص تحریمی، جای مباهات و تقدیر دارد.


منبع:

1398/12/20
17:55:49
5.0 / 5
4222
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
لباس نو