وزیركار اعلام كرد

۸۵ درصد بودجه های فنی و حرفه ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد

۸۵ درصد بودجه های فنی و حرفه ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با تاكید بر ارتقای سهم آموزشهای مهارتی در بودجه ریزی ها، اظهار داشت: بیش از 85 درصد بودجه آموزشهای فنی و حرفه ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد مربیان می شود.


به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، محمد شریعتمداری در جلسه شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی اظهار داشت: اشتغال و مهارت در کشور در گروی افزایش مهارتهای شغلی است و باتوجه به پوست اندازی بازار کار اگر نتوانیم خودرا متناسب با آن هماهنگ نماییم انتظارات جامعه برآورده نمی گردد.

وی تدوین گری و تسهیل گری در امر آموزشهای فنی و حرفه ای و نظارت بر بودجه ریزی در این عرصه را امری ضروری دانست و تضمین کیفیت آموزشها و سنجش و ارزیابی از کارهای آموزش فنی و حرفه ای، طراحی زیرساختهای مناسب برای این منظور و نظارت بر اجرای نظام صلاحیت حرفه ای را همچون مسئولیتهای سنگین شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی برشمرد.

وزیر کار اشاره کرد: بر طبق آخرین آمارهاهشت هزار و پانصد میلیارد تومان در حوزه آموزشهای فنی و حرفه ای در تمام وزارتخانه ها هزینه می شود که بیش از ۸۵ درصد این بودجه صرف پرداخت حقوق و دستمزد می شود و حقوق معلمین هنرستانها و مربیان و کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفه ای جزو این رقم است.

محمد رضا سپهری دبیر شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی نیز در ادامه این جلسه، سهم آموزشهای مهارتی از کل بودجه آموزش و پژوهش را زیر ۱۰ درصد و حدود ۹.۳ درصد اعلام نمود.

بگفته وی هم اکنون ۳.۴ درصد از بودجه فنی و حرفه ای برای تجهیز کارگاهها و هنرستانها اختصاص می یابد و بوسیله صندوق توسعه ملی و مشارکت خیرین و بنگاههای اقتصادی درصدد ارتقای سهم بودجه آموزشهای مهارتی در کشور هستیم.

وی افزایش سهم آموزشهای فنی و حرفه ای در برنامه های توسعه ای را خواهان شد و گفت متاسفانه به اهداف پیش بینی شده در حوزه فنی و حرفه ای در برنامه ششم دست پیدا نکردیم ولی در برنامه هفتم توسعه افزایش این سهم در حال تدوین است.

سردار مهدی فرحی - فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز در این جلسه از صدور ۶۰۰۰ گواهی نامه فنی و حرفه ای تا نیمه نخست سال آگاهی داد و گفت پیش بینی شده که تا آخر سال برای پانزده هزار نفر گواهی نامه صادر شود.

وی ادامه داد: مقرر شده در اصلاح قانون سربازی اصل مهارت آموزی به عنوان اصلی مهم دیده شود و ایجاد صندوق مهارت سربازان توسط سردار باقری ابلاغ گردیده و بنا است صندوق در وزارت دفاع فعال و بحث حمایتهای مالی آن نیز پیش بینی شود.

سردار فرحی مهارت آموزی سربازان را به عنوان قشری عظیم و جوان یک فرصت طلایی دانست و اظهار داشت: جامعه پانصد هزار نفری سربازان بین ۱۸ تا ۲۸ سال سن دارند و نیمی از آنها دارای تحصیلات عالیه هستند ولی بعد از اختتام خدمت عموما به سبب نداشتن مهارت بیکارند.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اشاره کرد: خوشبختانه با تعامل خوبی که با سازمان فنی و حرفه ای کشور و معاونت اشتغال وزارت کار داریم بحث اشتغال و مهارت را پیگیری کردیم و تاکید داریم که در مقوله سیاستهای کلان فصلی تحت عنوان آموزشهای مهارتی سربازان گشوده شود چونکه یک بستر آماده است و زمینه های آن شامل جمعیت و پادگانها را در اختیار داریم.

بگفته وی تابحال ۳۰۰۰ کارگاه در فنی و حرفه ای ثبت شده و سربازان در متن پادگانها در حال کار و آموزش هستند و پیش بینی شده سالیانه ۴۰ هزار سرباز از این طریق گواهی نامه مهارتی دریافت نمایند.



1399/07/09
09:18:58
5.0 / 5
2076
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , اقتصادی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لباس نو