طی ۱۱ ماهه سالجاری صورت گرفت

رشد ۹۶ درصدی پرداخت تسهیلات به اقتصاد

رشد ۹۶ درصدی پرداخت تسهیلات به اقتصاد

تسهیلات پرداختی بانک ها طی 11 ماهه ابتدای سال 1399 به بخش های اقتصادی مبلغ 1606 هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 96.2 درصد افزایش داشته است.


به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش های اقتصادی طی ۱۱ ماهه سال جاری مبلغ ۹۷۴۰ هزار میلیارد ریال معادل ۶۰.۶ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه معادل ۱۱۸.۳ درصد افزایش داشته است.
طبق اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن طی ۱۱ ماهه سال جاری معادل ۳۶۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است که حاکی از تخصیص ۳۷.۶ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش کلیه بخش های اقتصادیست.
از ۴۸۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۷۵.۱ درصد آن در تامین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیان کننده توجه و اولویت دهی به تامین منابع برای این بخش توسط بانک ها امسال است.
گفتنی است باتوجه به بهبود روش های گزارش گیری و همین طور تکمیل و اصلاح اطلاعات موجود در سامانه های بانک مرکزی توسط بانک ها و موسسات اعتباری، اطلاعات تسهیلات پرداختی در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۳۹۸، از ۸۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ۸۴۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تعدیل شده است، که با اعمال این تعدیل، رشد تسهیلات پرداختی طی ۱۱ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال پیش از ۹۶.۲ به ۸۹.۷ درصد می رسد.
از طرف دیگر، عوامل دیگری بر افزایش تسهیلات پرداختی موثر بوده اند که از آن جمله می توان به افزایش منابع بانک ها و موسسات اعتباری، تسهیلات پرداختی به اقشار لطمه دیده از شیوع کرونا، تسهیلات ودیعه مسکن مستاجران و افزایش تسهیلات پرداختی به شرکتهای کارگزاری فعال در بازار سرمایه اشاره نمود. به نحوی که، چنانچه رقم تسهیلات (مستقیم) پرداختی بابت کرونا و همین طور آثار ناشی از افزایش تسهیلات پرداختی به شرکت های کارگزاری مزبور از کل تسهیلات پرداختی طی ۱۱ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ بیرون رود، رشد پیش گفت از ۸۹.۷ درصد به ۶۵.۳ درصد تعدیل خواهد شد.
شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همیشه مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس لازم است به افزایش توان مالی بانک ها بوسیله افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک ها، افزایش راندمان بانک ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک ها و ترغیب بنگاه های تولیدی به سمت بازار سرمایه بعنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه ای کرد.



1399/12/26
20:39:00
0.0 / 5
1627
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لباس نو