سهم نیروی كار مهاجر غیربومی از بازار كار

سهم نیروی كار مهاجر غیربومی از بازار كار

لباس نو: یافته های یک پژوهش نشان میدهد که مهاجرتهای درون استانی و برون استانی نیروی کار طی سال 1398 نسب به سال پیش از آن کاهش داشته است.



به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، در صورتیکه جمعیت ساکن در یک شهر (مقصد) با معضل اشتغال روبرو باشند و تورم نیروی کار و رکود اقتصادی در آنجا حاکم باشد ممکنست مهاجرت نیروی کار شکل بیمارگونه به خود گرفته و مشکلات آن شهر را بیشتر کند ولی چنانچه شهر مقصد کمبود نیروی کار و امکاناتی برای جذب نیروی انسانی داشته باشد می توان اظهار داشت که مهاجرت مفید می باشد. بطور معمول مهاجرت از مناطق کمتر توسعه یافته به مناطق توسعه یافته تر صورت می گیرد.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار برمبنای نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ به بررسی سهم نیروی کار مهاجر غیر بومی در بازار کار کشور پرداخته است.

در این گزارش، مهاجرین داخل کشور مدنظر هستند که مهاجران درون استانی، برون استانی و مهاجران از خارج به داخل را شامل می شوند. منظور از مهاجر شاغل و بیکار نیز فردی است که در زمان آمارگیری، کمتر از یکسال در استان محل آمارگیری اقامت داشته و در استان مقصد شاغل یا بیکار بوده باشد.

به سبب این گزارش، در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۶۳۶ هزار نفر در داخل کشور مهاجرت داشته اند که شامل مهاجرتهای درون استانی و برون استانی و از خارج به داخل بوده است.



نتایج گزارش نشان میدهد که در سال ۱۳۹۸ ۴۸.۷ درصد مهاجرتهای در سن کار مربوط به مهاجرت درون استانی، ۴۸.۳ درصد آن مربوط به مهاجرت برون استانی و سه درصد از خارج به کشور بوده است.

از ۲۰۴ هزار نیروی کار مهاجر شاغل، ۴۷.۸ درصد آن مربوط به مهاجران درون استانی و ۴۹.۷ درصد آن مربوط به مهاجران برون استانی بوده است؛ همین طور از ۷۱ هزار نفر نیروی مهاجر بیکار، ۴۱.۸ درصد مربوط به مهاجران درون استانی و ۵۵.۵ درصد مربوط به مهاجران برون استانی بوده است.

نسبت مهاجران در سن کار به کل مهاجران، طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ همیشه روند صعودی داشته است به نحوی که از ۸۲.۱ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۸۳.۷ درصد در سال ۱۳۹۸ بالا رفته است اما این تعداد در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۹.۸ درصد و نسبت به سال ۱۳۹۶، ۵.۱ درصد کاهش داشته است.



بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۸ استان های یزد، البرز، سمنان، قم، مرکزی و تهران به ترتیب بیشترین نسبت نیروهای مهاجر در سن کار برون استانی را در بین استان های کشور داشته اند.

به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، بررسی استان های مهاجرپذیر و مهاجرفرست نیز حاکی از آنست که استان های تهران، خراسان رضوی، گیلان، البرز، اصفهان و آذربایجان غربی شش استان اول مهاجر پذیر افراد در سن کار و استان های تهران، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، مازندران و البرز شش استان اول مهاجر فرست افراد در سن کار بوده اند.





منبع:

1400/03/15
15:29:44
5.0 / 5
1744
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , اقتصادی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لباس نو