گزارش لباس نو به نقل از مهر؛

پشت پرده واردات كاغذ در وزارت ارشاد، مورد عجیب شركت خاص

پشت پرده واردات كاغذ در وزارت ارشاد، مورد عجیب شركت خاص

لباس نو: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی جداول واردات كاغذ با ارز دولتی را منتشر نموده كه در بین آنها شركتی با وجود تامین ارز در سال 1396 برای واردات كاغذ هنوز محصولی را به بازار عرضه نكرده است.



خبرگزاری مهر -گروه فرهنگ: تلفن های مدیران معاونت فرهنگی این روزها به روی هیچ خبرنگاری باز نیست. خیلی از رسانه های پیگیر وضعیت كاغذ و ساماندهی آن در طبقه سوم ساختمان سیمانی میدان بهارستان هستند و سكوت تنها پاسخی است كه از این طبقه شنیده می شود. از طرف دیگر ناشرانی كه نزدیك به دو ماه است بدون كاغذ و تنها دلخوش به وعده های این مدیران ساكت بوده اند، این روزها كماكان از اپراتورهای تعاونی ناشران كشور (آشنا) با پاسخ " فعلاً خبری نیست" روبرو هستند.
در این میان اما روز گذشته كارگروه كاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبادرت به انتشار آخرین جداول از وضعیت واردات كاغذ شامل جدول وضعیت متقاضیان تأیید شده واردات كاغذ با ارز دولتی در سال۹۸ و جدول وضعیت واردات كاغذ تأیید شده در كارگروه ساماندهی در سال ۹۸ به تفكیك نوع كاغذ كرده است.
در جدول وضعیت واردات كاغذ با اطلاعاتی كه در زیر می بینید روبروییم:

این اطلاعات نشان داده است كه امسال حداقل ۳۶ پرونده برای واردات كاغذ چاپ و تحریر و بالك بررسی شده است و چهار پرونده برای واردات كاغذ چاپ و تحریر رول بررسی شده است كه منجر به تأیید واردات بیشتر از ۱۶ هزار تن كاغذ با ارزش بیشتر از ۱۶ میلیون دلار شده است و جالب اینكه از این میزان كمی بیشتر از ۳ هزار تن با ارزش كمی بیشتر از سه میلیون دلار تابحال از گمرك ترخیص شده است. سوال اینجاست كه باقی این تقاضاهای واردات راه به كجا برده است.
در جدول دیگری كه از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز گذشته منتشر گردید لیستی از ۵۹ متقاضی حقیقی و حقوقی واردات كاغذ امسال انتشار یافته است كه بعضی از آنها دو سال قبل از این برای واردات كاغذ مبادرت به خرید ارز كرده اند.
در این لیست بیشترین حجم از واردات متعلق به شركتی با عنوان «وی را پاپیروس» است. این شركت به اقرار جدول انتشار یافته در سال ۱۳۹۸ مبادرت به تقاضا برای واردات بیشتر از ۶ هزار پانصد تن كاغذ چاپ و تحریر كرده است. این اتفاق درحالی رخ داده كه بنا بر اظهار این جدول بعضی از این تقاضاها در سال ۱۳۹۶ تأمین ارز شده است اما در كمال تعجب هیچكدام از این محموله ها تابحال از گمرك ترخیص نشده است. به عبارت دیگر از ۱۴ تقاضای ثبت شده از این شركت كه بیشترین حجم واردات كاغذ چاپ و تحریر را به خود مختص كرده است تا كنون هشت تقاضا در سال های ۹۶ و ۹۷ تأمین ارز و حتی خرید ارز شده است و البته هیچ محموله ای از این شركت شامل تأمین ارز شده و یا تأمین ارز نشده از گمرك ترخیص نشده است.
شركت «ویرا پاپیروس» بنا بر اعلام روزنامه رسمی ایران در هجدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ به صورت سهامی خاص و با معرفی چهار نفر با اسامی شهراد بزرگ راد، آقای كامبیز امیری، محمد استبرقی و امیرحسین حاج اكبری حبیب آبادی تأسیس و سرمایه اولیه ثبت شده برای این شركت ۱۰ میلیون تومان اعلام شده است.
«ویرا پاپیروس» فعالیت خودرا واردات و صادرات كلیه كالاهای مجاز بازرگانی، انواع كاغذ و مقوا و محصولات كاغذی و خمیر كاغذ و الیاف ویسكوز معرفی كرده است. این شركت بنا بر جداول اعلام شده از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (اینجا ببینید) در پانزدهم آذر ماه سال ۱۳۹۶ برای واردات ۴۸۵ تن كاغذ چاپ و تحریر رول كاغذ از كشور اندونزی با ارزش اعلام شده بیشتر از ۴۹ هزار یورو، ارز دولتی دریافت می كند. كه البته بنا براعلام جداول وزارت ارشاد هنوز این كاغذها از گمرك ترخیص نشده است.
این شركت اما در تاریخ نوزدهم آذر ماه سال ۹۶ در روزنامه رسمی خبر از افزایش سرمایه خود به ۲۰ میلیارد تومان را به ثبت می رساند و حدود یكسال بعد از آن و در زمانی كه این شركت برای واردات سه محموله كاغذ چاپ و تحریر به میزان تقریبی ۱۵۰۰ تن و ارزش اعلام شده بیشتر از یك میلیون و یكصد و شصت هزار یورو، ارز دریافت كرده است، در تاریخ ۲۷ آبان ماه سال ۱۳۹۷ مبادرت به افزایش سرمایه خود از ۲۰ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان می كند.

پس از این اتفاق نیز این شركت تا آخر سال ۱۳۹۷ در پنج نوبت دیگر مبادرت به دریافت ارز می كند و البته چنانچه گفته شد كماكان بنا بر اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ كاغذی از مجموع واردات این شركت از گمرك ترخیص نشده است.
این اتفاقات درباره برخی دیگر از واردكنندگان كاغذ در جداول انتشار یافته از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رخ داده است و این سوال مطرح است كه چنین شركت های چگونه بدون ترخیص حتی یك كیلو كاغذ چنین ثروت افزوده ای برای خود دست و پا كرده اند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران در رابطه با كارگروه كاغذ درباره این اتفاقات كماكان سكوت پیشه كرده و پاسخگو نمی باشند. روز گذشته خبرنگار مهر برای این مساله كسب اطلاع كرد كه كارگروه كاغذ معاونت فرهنگی و قبل از آن كارگروه كاغذ وزارتخانه فاقد سخنگو بوده و مسئولیت پاسخگویی بر عهده حسین انتظامی و روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شده است كه البته این روزها هر دوی آنها پاسخگوی خبرنگاران در این زمینه نیستند.

1398/04/12
18:44:35
5.0 / 5
5432
تگهای خبر: دلار , ساختمان , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لباس نو