دبیركل اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق:

مصالح مورد نیاز عراق می تواند از ایران تامین گردد

مصالح مورد نیاز عراق می تواند از ایران تامین گردد

به گزارش لباس نو اولین جلسه تخصصی صنعت ساختمان با هیات تجار عراقی، عصر امروز در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار گردید. این نشست با رویكرد صادرات به كشورهای منطقه برگزار شده است.


به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، در این جلسه حمید حسینی - دبیركل اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق - اظهار نمود: امروز سهم بزرگی از مصالح مورد نیاز عراق می تواند از بازار ایران تامین شود؛ بنابراین معتقدیم در بحث مسكن و فنی مهندسی كه در عراق وضعیت نسبتا رقابتی وجود دارد، می توانیم با تلاش، این ظرفیت بالقوه را ایجاد نماییم.
وی اضافه كرد: در بخش پیمانكاری عراق با عنایت به اینكه تحریم ها ایجاد مشكلاتی برای ما داشت، سفارش می نماییم كه شركت های ایرانی همكاری كرده تا شرایط تجارت با شركت های عراقی برای عقد قراردادهای پیمانكاری فراهم گردد تا بازار عراق برای ایران از بین نرود.
دبیركل اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان كرد: برای عبور از شرایط تحریم ها بهترین راه این است كه شركت های كاربلد و خوب ایرانی با شركت های كاربلد و خوب عراقی آشنا شده و همكاری كرده تا زمینه ساز فرصت های خوب برای هر دو كشور شود. در بحث همكاری با عراق نباید تنها به مبحث فروش مصالح به این كشور اكتفا كرد؛ بلكه بایستی روی حوزه ساخت مسكن و ساختمان هم كار شود. برگزاری نمایشگاه هایی از مصالح و خدمات ساختمانی می تواند زمینه ساز افزایش مراوادت این دو كشور شده و مصالح با قیمت مناسب در اختیار پیمانكاران عراقی قرار گیرد.
حسینی تصریح كرد: مبحث قیمت در فروش مصالح به عراق بسیار حائز اهمیت می باشد چونكه وجود واسطه و نبود ارتباط مستقیم بین دو كشور، هزینه ها را افزایش داده است. به صورت مثال كاشی ایرانی توسط واسطه ۱.۵ دلار خریداری شده و به قیمت ۷ دلار به عراقی ها فروخته می شود كه این به علت عدم همكاری مستقیم تجار دو كشور است. این مورد هم به ضرر تجار عراقی و هم تولیدكننده ایرانی است؛ بنابراین ایجاد نمایشگاه می تواند روابط دو كشور را نزدیك كرده و از نیروهای فنی مهندسی، خدمات، مصالح و... نهایت استفاده را داشته باشیم.
در ادامه محمد شكرچی - معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی - اظهار داشت: امروز اراده سیاسی قوی وجود دارد كه ارتباط دولت و ملت دو كشور ایران و عراق را به نحو مناسب پیش برده و در این زمینه می توانیم حجم معاملات بازرگانی و فنی را با كشور عراق گسترش دهیم. در طول تاریخ ایران مهد مهندسی بوده كه حاصل آن ساخت بناها، ساختمان ها و سدهای عظیمی شده كه جزو فعالیت های مهندسی پرارزش كشور است.
وی اضافه كرد: یك سوم دانشجویان كشور در رشته های مهندسی و حوزه های در رابطه با ساختمان فعالیت می نمایند. با وجود بیشتر از ۴۰۰ هزار نیرو در نظام مهندسی ایران، می توان در تعامل با كشور عراق برای بازسازی كشور عراق و اقلیم كردستان كمك كرد. البته در این زمینه تجارب خوبی هم وجود داشته كه دولت هم در آن سهم به سزایی داشته است.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی افزود: تلاش دولت در این است كه حمایت های لازم را داشته باشد. پروژه های بزرگ مسكن و شهرسازی در حوزه طراحی، اجرا و نگهداری با توان بالا در كشور وجود دارد كه می تواند در خدمت ساخت و ساز در عراق قرار بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: با عنایت به اینكه عراق هم همانند ایران در پهنه های زلزله خیز جهان قرار دارد و چالش مهمی برای این كشور به حساب می آید، با عنایت به استاندارد ۲۸۰۰ كه در مركز تحقیقات تدوین می شود می توان به خوبی مقاومت را افزایش داده و در این زمینه موفق عمل كرد.
وی تصریح كرد: تولیدكننده های ما در عرصه بین المللی امكان ظهور و بروز داشته و با عنایت به اینكه ظرفیت بالا و بسیار ارزشمندی در مصالح ساختمانی وجود دارد، می توان در صنعت ساختمان سازی عراق محصولات این تولیدكننده ها را به كار گرفت.



1398/05/08
22:13:35
5.0 / 5
4972
تگهای خبر: تولید , خدمات , دلار , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لباس نو