كارشناس اقتصادی:
ابر تورم در ایران امكان پذیر نیست
به گزارش لباس نو یك كارشناس با اعلان اینكه ابر تورم در ایران امكان پذیر نیست، اظهار داشت: كسری بودجه نسبت به میانگین بالاتر و رشد نقدینگی ازمتوسط بالاتر است ولی باواگرایی رشد اقتصادی كه اقتصاد رامی پاشد، فاصله داریم.
به گزارش لباس نو به نقل از مهر، حسین درودیان، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه، دیشب در برنامه پایش که با موضوع «بررسی وضعیت اقتصادی کشور» پخش گردید، با اشاره به اینکه نرخ رشد نقدینگی در ایران بالا است، اظهار داشت: این پدیده هر چه رو به جلو برویم پیچیده تر می شود و کنشگری بانک ها نیز افزایش می یابد.
وی بیان نمود: کسری بودجه کشور نسبت به میانگین ها بالاتر است، رشد نقدینگی از متوسط خود بالاتر است ولی با واگرایی رشد اقتصادی که اقتصاد را فرو می پاشد فاصله بسیار زیادی داریم.
درودیان افزود: بانک نهادی است که سپرده ایجاد می کند، اگر بانک تراز باشد بگونه ای که درآمد و هزینه آن مساوی باشد، نقدینگی ایجاد نمی کند، اگر بانک پولی ایجاد کند که وارد سفته بازی شود این امر خطرناک می باشد و اینگونه نباید باشد.
کارشناس برنامه پایش افزود: اگر اقتصاد حباب در کشور ایجاد شود، بانک ها حتما در آن دخیل هستند، بعنوان مثال وام های پرداختی بانک ها امکان دارد وارد فعالیتهای سفته بازی شود که امری مضر است.
وی اضافه کرد: کاری که باید در مورد نقدینگی شود این است که کمیت نقدینگی را باید مدیریت کرد، البته نقدینگی را ا یک عدد کمتر نمی توان کرد چونکه تولید متوقف می شود، کیفیت نقدینگی مهم تر از کمیت آن است، شیوه استفاده از نقدینگی باید مدیریت شود و به مسیرهای درست هدایت شود.
درودیان با اشاره به اینکه کشوری نظیر کره جنوبی با رشد نقدینگی ساخته شده است، اظهار داشت: کیفیت نقدینگی و راهبری آن مهم می باشد، رشد پایه پولی نیز از متوسط خود بالاتر رفته است ضمن اینکه یک سوم بودجه کشور امکان دارد کسری بودجه باشد.
وی افزود: بزرگی اقتصاد ما سبب شده است که از فروپاشی اقتصادی جلوگیری شود، کسری بودجه دولت در بدترین حالت اگر به پایه پولی اضافه شود، یک عدد ۴۰ درصدی است که آنچنان وحشتناک نیست که اقتصاد را به هم بزند.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: ما اقتصادی در طول ۵۰ سال قبل داریم که فروشنده نفت می باشد و از جانب دیگر کالا وارد می کند، این مسائل مشکلاتی را در کشور بوجود آورده است، این شکل اقتصاد موجب انتقاد خیلی ها شده که پس از تحریم بدتر نیز شده است، هم اکنون این الگو مختل شده است.
درودیان بیان نمود: برجام نیز در چارچوب همان الگو بود که سبب شد همیشه در معرض لطمه تحریم باشیم، باید یک الگوی جایگزین خوب برای اقتصاد کشور انتخاب نماییم تا از اثرگذاری تحریم جلوگیری نماییم.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: تورم در کشور به شدت بالا رفته است اما اینکه شبیه کشورهایی با ابر تورم شویم، امکان پذیر نیست، چونکه شکل اقتصاد ما با آنها کاملاً متفاوت می باشد، کشوری مثل ونزوئلا، ابر تورمش ناشی از هم گسیختگی های سیاسی است، حتی آمارهای اقتصادی آنها فاجعه را نشان داده است.
وی اظهار داشت: در ایران این مسائل وجود ندارد، کشور ما با ابر تورمی فاصله بسیار زیادی دارد چونکه ظرفیت آن بسیار گسترده است، ازاین رو با واقعیت هم خوانی ندارد و در بدبینانه ترین حالت هم این اتفاق رخ نخواهد داد.
درودیان افزود: رشد بورس اثر روانی و واقعی بر اقتصاد کشور گذاشته است، همین مساله منجر به بورس باز شدن بعضی واحدهای تولیدی شده است، افزایش بورس موجب بار روانی برای مردم شده است، افزایش بورس، افزایش قیمت ها را عادی می کند.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش اظهار داشت: شاخص بورس اگر زیاد شود بر روی سایر دارایی ها نیز سر ریز می کند، بازندگان اصلی مردمی هستند که در بورس نیستند چونکه تورم را آنها بر دوش می کشند.
افزایش صادرات کشور با مدیریت زنجیره تأمین
هادی سلیمی زاده، کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه پایش، با اشاره به التهابات بازار ارز و عدم فروش نفت، اظهار داشت: ما باید ارز کشور را از راه صادرات غیر نفتی تامین نماییم و می توانیم از راه مدیریت زنجیره تامین به این هدف برسیم.
وی افزود: با مدیریت زنجیره تامین می توانیم صادرات به کشورهای همسایه را افزایش دهیم، برخی کشورها علاقمند هستند نیازهای خودرا از کشور ما تامین کنند و در این حوزه احتیاج به برنامه ریزی داریم.
سلیمی زاده اضافه کرد: کشورهای همسایه هم اکنون ۱۴۰۰ میلیارد دلار واردات دارند و این در شرایطی است که کل صادرات ما ۴۰ میلیارد دلار می باشد، ازاین رو ظرفیت بزرگی برای صادرات به این کشورها داریم که باید از آن استفاده نمائیم.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش اظهار داشت: برای کشورهای وارد کننده آنچه مهم می باشد تامین نیازهایشان می باشد بگونه ای که هیچ مشکلی در تامین کالاهای درخواستی ایجاد نشود.
وی افزود: تولید یک محصول زنجیره های مختلفی از آغاز به تولید تا فروش آن دارد، منطقاً بین هر حلقه نیز دلالی هایی صورت می گیرد که امری خوب است، برای رسیدن محصول از تولیدکننده به مصرف کننده باید این زنجیره تامین مدیریت شود تا بتوانیم محصول با کیفیت تولید نماییم.
کارشناس اقتصادی کشور با اشاره به اینکه دلال ها در یک زنجیره تامین نباید قیمت گذار شوند، اظهار داشت: در قصه دفن جوجه های یک روزه، عدم مدیریت زنجیره تامین منجر به این اتفاق شد و دود آن بر چشم مصرف کننده رفت.
سلیمی زاده بیان نمود: مدیریت زنجیره تامین با برقراری ارتباط با حلقه های تولید، از صفر تا صد تولید تا فروش محصول را مدیریت می کند، کشورهای خارجی به دنبال تولید کننده نیستند، بلکه آنها دنبال تامین کننده مطمئنی هستند، اگر به دنبال مدیریت زنجیره تامین در کشور برویم، صادرکنندگان ما نیز پیشرفت می کنند.
وی اضافه کرد: در بحث مواد غذایی، گردش مالی آن ۷ هزار میلیارد دلار است، اما سهم ما از این بازار به ندرت به ۵۰۰ میلیون دلار می رسد.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش افزود: تنظیم مقررات نقش مهمی در صادرات ما دارد و همین عامل موجب بی اعتمادی به صادرات کنندگان می شود، ازاین رو در این حوزه باید سیاست های درست را انتخاب نمائیم.
سلیمی زاده اظهار داشت: ورود به عرصه مدیریت زنجیره تامین تک نفره نمی گردد، باید در این حوزه جمعی عمل کرد تا مؤثر واقع شود.
منبع: لباس نو
از این مطلب لباس نو خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترینهای لباس نو مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب