گزارش لباس نو؛

اینفلوئنسرها هم مانند كارگران مالیات می دهند

اینفلوئنسرها هم مانند كارگران مالیات می دهند

به گزارش لباس نو طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی اینفلوئنسرهایی که بیشتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده دارند مانند خیلی از کشورهای دیگر دنیا مالیات پرداخت می کنند.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، مجلس شورای اسلامی در بررسی بودجه ۱۴۰۰ در صحن مجلس، ماده ای را برای دریافت مالیات از اینفلوئنسرهایی که بیشتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده دارند مصوب کردند. بر طبق این مصوبه مجلس درآمدهای کاربران دارای حداقل ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانه های کاربرمحور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه بعد از لازم الاجرا شدن قانون بودجه، دستورالعمل اجرایی مربوط را تهیه و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی برساند. سازمان امور مالیاتی همینطور مکلف است فهرست مؤدیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.
مکانیزمی که مجلس برای دریافت این مالیات دیده است، مکانیزم خود اظهاری است، یعنی شخص اینفلوئنسر باید درآمد خودش را اعلام نماید و سازمان امور مالیاتی با کسب رضایت از مودی این عدد ادعا شده را برای همه آشکار کند
در این زمینه حمیدرضا سحری، پژوهشگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به ابتکار مجلس برای دریافت مالیات از اینفلوئنسرها، اظهار داشت: شناسایی درآمدهای حاصل از تبلیغات برای کاربران حرفه ای شبکه های اجتماعی، قدمی مهم در معرفی این فعالیت ها بعنوان یک کسب و کار نوظهور است چونکه به مانند هر کسب و کاری این فعالیت ها هم درآمد دارند و باید مالیات های در رابطه با پایه مالیاتی درآمدی را پرداخت نمایند. از طرفی این مالیات بستری برای تعامل دولت با این قشر است که هر دو گروه خواسته ها و مطالباتی دارند همچون شفافیت درآمدی و پرداخت مالیات از جانب دولت و به رسمیت شناختن و حمایت های حقوقی و تأسیس صنف از جانب کاربران حرفه ای.
وی افزود: مکانیزمی که مجلس برای دریافت این مالیات دیده است، مکانیزم خود اظهاری است، یعنی شخص اینفلوئنسر باید درآمد خودش را اعلام نماید و سازمان امور مالیاتی با کسب رضایت از مودی این عدد ادعا شده را برای همه آشکار کند. از آنجایی که دارایی اینفلوئنسر ها وجهه شان است، ازاین رو دوست ندارند با خود اظهاری دروغین و فرار مالیاتی چهره خویش را خراب کنند به علت اینکه این خود اظهاری باید در سایت برای همه قرار داده شود مردمی که در فضای مجازی پیگیر و دنبال کننده این افراد هستند قضاوت کننده خواهند بود؛ ازاین رو اجبار اجرای صحیح این طرح، خود مردم هستند و به شکلی خود کنترلی و نظارت جمعی اجرا می شود. در صورت بروز تخلف هم این خود اینفلوئنسرها هستند که در معرض از دست دادن محبوبیت و کاربران دنبال کننده خود که مهم ترین سرمایه آنها است، قرار می گیرند.
اینفلوئنسرهای خارجی، طبق قوانین کشورهای خود مالیات بر تبلیغات پرداخت می کنند و در صورت عدم پرداخت این مالیات، مشمول مجازات فرار مالیاتی می شوند
سحری در پاسخ به این سؤال که طبق مصوبه مجلس آیا اینفلوئنسرهای خارج از کشور معاف از مالیات هستند؟ اظهار داشت: مخاطب مجلس اینفلوئنسر های خارج از کشور نیست و در وهله اول گروه هدف، اینفلوئنسرهای داخل کشور هستند.
وی در پاسخ به این انتقاد که بعضی می گویند مصوبه مجلس یک بدعت در حوزه مالیاتی است و در هیچیک از کشورهای جهان مشابه آن وجود ندارد، اظهار داشت: اینفلوئنسرهای خارجی طبق قوانین کشور خود، مالیات بر تبلیغات پرداخت می کنند و در صورت عدم پرداخت این مالیات، مشمول مجازات فرار مالیاتی می شوند.
این پژوهشگر اقتصادی ضمن اشاره به صفحه های گروهی در فضای مجازی، اظهار داشت: صفحه های گروهی هم تفاوتی با صفحه های شخصی نمی کند و این مالیات یا از جمیع هدایت کنندگان صفحه گرفته می شود یا از افراد حقیقی یا حقوقی خواسته می شود که برای طرف حساب با سازمان مالیاتی یک شخص را معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه این مالیات در همه جای دنیا همچون ترکیه، عربستان، امارات، انگلستان، آمریکا، استرالیا، کشورهای اسکاندیناوی و آفریقای جنوبی دریافت می شود، تصریح کرد: دریافت این مالیات به علت اینکه مکانیزم آن خود اظهاری است، نیازی به بروکراسی خاصی ندارد و توسط مردم و رقبای این صفحات کنترل می شود و به آسانی قابلیت اجرا توسط سازمان مالیاتی با حمایت و هدایت مردم را دارد.


منبع:

1399/12/11
22:52:49
0.0 / 5
1486
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , سایت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لباس نو