رییس اتاق بازرگانی ایران:

اجرای شعار 1400، تمنای بخش خصوصی است

اجرای شعار 1400، تمنای بخش خصوصی است

لباس نو: رئیس اتاق تجاری ایران معتقد می باشد برای اجرای سیاست های اعلامی در قالب شعار سال 1400 باید تغییر رویه ای گسترده در اقتصاد ایران رخ دهد.


به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، مقام معظم رهبری، سال ۱۴۰۰ را به نام سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها نام گذاری کرده اند که در ادامه تاکیدات ایشان بر موضوع اقتصاد در تمام سالهای گذشته است.
در ایام گذشته بخش خصوصی ضمن استقبال از این نام گذاری، هشدار داده اند که اگر نهادهای دولتی و حاکمیتی تنها بخواهند این هدف گذاری مهم را در حد شعار نگه دارند و در عمل تغییری در وضعیت فعالان اقتصادی و معیشت مردم ایجاد نشود، دست یابی به اهداف کلان کشور دشوار خواهد شد.
چند روز بعد از این مساله گیری ها، حالا نوبت به غلامحسین شافعی – رئیس اتاق تجاری ایران – رسیده تا با بیان این مساله که عملیاتی شدن شعار امسال، تمنای بخش خصوصی است از آمادگی این نهاد برای عملیاتی کردن این سیاست سخن بگوید.
او گفته: سال ۱۳۹۹ با تمام دشواری ها به انتها رسید و بهار ۱۴۰۰ سر برآورد تا این تغییر فصل، نویدبخش تحول در احوال ها باشد. تردید و اختلاف نظری بر سر این گزاره وجود ندارد که «حال اقتصاد ایران مساعد نیست». این دفعه مسئولان نیز با اقتصاددانان و فعالان اقتصادی هم نظر هستند که ایجاد تغییر در گردش امور اقتصادی را نمی توان بیش از این به تاخیر انداخت. سه سال رکود متوالی در آخرین سالهای دهه ۹۰ شرایط نامساعدی را رقم زده است؛ خصوصاً آنکه این رکود با تورم همراه بوده و طبقات محروم و لطمه پذیر جامعه را به چالشی جدی گرفتار ساخته است. هرچند نشانه های مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی در آخرین ماه های سال ۱۳۹۹ نمایان شده است اما اهالی اقتصاد نیک می دانند که اندازه اقتصاد ایران در طول دهه ۹۰ حدودا بدون تغییر باقی مانده است و این رشد محدود، آن هم بعد از سه سال رکود، نمی تواند نشانه تغییر ساختاری باشد.
شافعی با اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۰ و توجه مجدد به مسئله تولید و اقتصاد، افزود: قسمتی از ظرفیت های به وجود آمده در همه بخش های اقتصادی حالا به دلیلهای مختلف مانند کمبود مواد اولیه، دستکاری مکرر قیمت ها توسط دولت و در نتیجه ار یبن رفتن انگیزه تولید، نیاز فراوان به سرمایه در گردش و عدم پشتیبانی نظام بانکی برای تامین آن به هزینه معقول و غیره بلااستفاده مانده است. به رغم تمام تاکیدات مقامات عالی کشور بر پشتیبانی از تولید ملی در سالهای گذشته، همچنان این بخش با مشکلات و موانع زیادی مواجه می باشد. توجه چندباره مقام معظم رهبری بر مسئله تولید که این دفعه با اشارات مستقیم به «پشتیبانی» و «مانع زدایی» همراه شده است، مایه دلگرمی فعالان اقتصادی و نشانه شناخت دقیق ایشان از با اهمیت ترین مسائل اقتصاد ایران است. تحقق شعار سال، تمنای همیشگی بخش خصوصی است.
رئیس اتاق تجاری ایران با تاکید بر اینکه این اتاق آمادگی دارد در راه تحقق شعار سال، تمام ظرفیت خودرا فعال کند، اظهار داشت: بنابر پشتوانه کارشناسی و تجارب بهادار تولیدکنندگان بزرگ کشور که در اتاق های سراسر کشور عضویت دارند، آمادگی کامل داریم تا تصمیم گیران و سیاست گذاران را در راه تحقق عملی شعار سال، همراهی نماییم. ابزارهای لازم برای ایجاد ارتباط دو سویه و کاربردی میان بخش خصوصی و سه قوه وجود دارد که می توان با تقویت آن به اصلاح رویه ها پرداخت.

اتاق ایران آمادگی دارد تا بطور مشخص سه ماموریت بزرگ در جهت تحقق شعار سال را با همکاری سه قوه محترم به پیش براند:
۱- شناسایی و برنامه ریزی برای حذف قوانین دست و پاگیر بوسیله تنقیح قوانین موجود در همکاری با قوه مقننه.
۲- همکاری با دستگاه های اجرائی بمنظور پیاده سازی کامل و دقیق قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار و حذف مقررات زائد در همکاری با قوه
۳- ارائه مشاوره های تخصصی و فنی بمنظور اصلاح رویه های قضایی در پشتیبانی از کسب وکارها و تولید در همکاری با قوه قضاییه.
او اشاره کرد: در سالهای اخیر کمیته ماده ۱۲ با عنوان کمیته پشتیبانی از کسب وکار و همین طور شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با تشکیل جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان سه قوه به بررسی موانع کسب وکار پرداخته است اما همچنان در اجرای مصوبات این کمیته و شورا کاستی هایی وجود دارد. بدین سبب نیاز به اتخاذ تصمیمات جدید در سطح روسای سه قوه برای اصلاح فرایندها و ایجاد ترتیبات جدید احساس می شود. برای تحقق شعار سال باید رویه های تازه ای در نظر گرفته شود و اهتمام جدی در جهت مانع زدایی و پشتیبانی از تولید به کار بسته شود.




منبع:

1400/01/07
14:40:07
5.0 / 5
1640
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , تولید , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لباس نو