در گفت وگو با لباس نو اعلام شد

راه اندازی 34 شركت دانش بنیان در پارك پردیس از جانب پژوهشگران ایرانی خارج از كشور

راه اندازی 34 شركت دانش بنیان در پارك پردیس از جانب پژوهشگران ایرانی خارج از كشور

لباس نو: رئیس پارک فناوری پردیس از طریق اندازی ۳۴ شرکت دانش بنیان از جانب پژوهشگران ایرانی خارج از کشور در این پارک اطلاع داد.


مهدی صفاری نیا در گفت و گو با ایسنا در مورد حمایت و جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک فناوری پردیس، اضافه کرد: ما در دو سال قبل ۳۴ نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج را جذب این پارک کردیم و آنها توانستند شرکت خویش را در پارک راه اندازی کنند.
به قول وی تعداد این افراد بیشتر بود، ولی درباره بعضی از آنها شرایط آنها برای جذب فراهم نشده، اما با اقدامات انجام شده هم اکنون ۳۴ شرکت از جانب نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک پردیس تشکیل شده است.
صفاری نیا افزود: بعضی از این شرکت ها موفق شدند محصولات خویش را تجاری کنند و از پارک خارج شدند، چون احتیاج به فضا و امکانات بیشتری داشتند.
رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به اینکه بعضی از این شرکت ها موفق به تجاری سازی محصولات خود نشدند و فعالیت آنها با شکست روبرو شده است، تصریح کرد: ولی ضریب موفقیت پارک در این حوزه بالا بوده است.
وی افزایش میزان جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج را از برنامه های آتی این پارک نام برد و خاطرنشان کرد: در این برنامه درصدد هستیم افرادی را که می توانند در چارچوب شرکتهای دانش بنیان محصولی را تجاری سازی کنند، افزایش دهیم؛ ضمن آنکه از ظرفیت شرکت هایی که در این پارک مستقر هستند هم برای جذب این افراد استفاده خواهد شد.
صفاری نیا تصریح کرد: بخشی از نخبگان ایرانی مقیم خارج که به کشور باز می گردند، امکان دارد که خودشان علاقه ای به بازگشت نداشته باشند و یا محصولی را تجاری کنند، ولی می توانند به گروه های دانشی سایر شرکتهای دانش بنیان بپیوندند که این حوزه هم در پارک فعال است.
رئیس پارک فناوری پردیس در مورد شرایط جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در این پارک اظهار داشت: در این حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت های خوبی را برای جذب این افراد عرضه می دهد که همچون آنها میتوان به اعطای گرنت های فناورانه به آنها برای تشکیل شرکت فناور اشاره نمود.
وی، مهم ترین شاخص پذیرش این افراد را میزان ظرفیت آنها در تجاری سازی محصولات دانش بنیان آنها دانست و تصریح کرد: در گام اول این افراد باید آمادگی لازم را برای تشکیل شرکت دانش بنیان و تولید محصولات فناورانه داشته باشند، ضمن آنکه محصول ساخته شده از جانب آنها قابلیت تجاری سازی داشته باشد.
صفاری نیا با تکیه بر این که این رویکرد کمکی است که ما به این دسته از تیم های فناور عرضه می دهیم، خاطرنشان کرد: این رویکرد باعث خواهد شد که این محققان در ایران وارد حوزه هایی نشوند که در ایران بازار مناسبی ندارد و یا ظرفیت تجاری سازی خوبی در کشور فراهم نباشد.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، از جانب ۲۷۰ محقق ایرانی مقیم خارج درخواست همکاری به پارک فناوری پردیس ارسال شده است که از این تعداد ۳۴ نفر از این محققان موفق به راه اندازی شرکت خود در این پارک شدند.
علاوه بر آن به منظور بهره گیری از ذخایر علمی و حرفه ای سرمایه انسانی ایرانی خارج از کشور، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده های فناورانه به داخل توسط مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور بعنوان "پایگاه تخصصی همکار" اجرا شده است.
این برنامه باعث خواهد شد که در چارچوب پشتیبانی از انجام پروژه های تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راه اندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکتهای فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه های تخصصی به ارتباط مؤثر متخصص و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری شود.
بر این اساس پارک فناوری پردیس یکی از پایگاه های همکار برنامه "جذب پژوهشگران ایرانی خارج از کشور" است که بر مبنای رتبه بندی انجام شده، این پارک رتبه اول را در بین ۱۲۴ پایگاه همکار در این برنامه کسب کرده است.
شاخصهای این رتبه شامل مواردی چون "رضایت متقاضی"، "مشارکت در پروژه ارزیابی"، "عملکرد رابط" و "اعتبار همکاری" بوده است. بر طبق این رتبه بندی میزان رضایت متقاضیان از همکاری پارک پردیس ۶۰ درصد بوده است.




منبع:

1400/03/22
13:58:08
5.0 / 5
1666
تگهای خبر: اشتغال , تجربه , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
لباس نو