در رونمایی از طرح تحول كیفیت در زنجیره تامین صنعت خودرو مطرح شد

صدمه صنعت خودرو از تولید با قطعات بی کیفیت

صدمه صنعت خودرو از تولید با قطعات بی کیفیت

به گزارش لباس نو انجمن ملی کیفیت ایران با رونمایی از طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین صنعت خودرو تلاش کرده است با نگاه متفاوت از نگاههای فعلی (افزایش تیراژ)، بهبود کیفیت زنجیره تأمین صنعت خودرو را با تمرکز بر ارتقا کیفیت محصولات قطعه سازان هدف قرار دهد.


به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، بامداد امروز(دوشنبه)، اعضای هیات مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران ضمن رونمایی از طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین صنعت خودرو، به بیان توضیحاتی پیرامون این طرح پرداختند.
علاوه بر مشکلاتی همچون مکانیسم قیمت گذاری خودرو، فشار تحریم ها، خارج شدن شرکای خارجی از قراردادها و بروز مشکلات تأمین قطعات و... که بر کسی پوشیده نیست، در راس مشکلات صنعت خودروسازی کشور، نارضایتی عمومی از کیفیت و ضعف خدمات بعد از فروش قرار دارد. این در حالیست که خودروسازان کشور طی سالهای اخیر بر مبحث افزایش تیراژ تولید و حفظ آن، بیشتر از مبحث کیفیت توجه داشته اند و از بحث کیفیت غافل مانده اند؛ تا جاییکه فرشید شکرخدایی- نایب رییس انجمن مدیریت کیفیت ایران- در این رابطه اعتقاد دارد که طی سالهای اخیر صنعت خودرو کشور، بالا نگه داشتن آمار تولید را بر حفظ و ارتقا کیفیت مقدم دانسته اند. در صورتی که قبل از تحریم ها و با حضور شرکای خارجی، مبحث اجازه ارفاق در خیلی از خودرو ها وجود نداشت، این مورد امرز مغفول مانده و اجازه ارفاق بسیاری در تولید خودرو با قطعات بی کیفیت داده می شود.
در نشست رونمایی از این طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین صنعت خودرو، فرزین انتصاریان- رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران، ضمن تاکید براینکه بی کیفیتی خودرو ها علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی و حقوقی، صنعت خودروسازی ایران را با وجود قدمت بسیار در محدوده مرزهای کشورمان زمین گیر کرده است، اظهار داشت: بررسی علل ناکارآمدی و بهره وری نامناسب این صنعت نیازمند بررسی ابعاد مختلف مشکلات و سیاست های صنعتی و اقتصادی حاکم بر این صنعت است که در مرکز آنها، نبود راهبرد توسعه و ارتقا کیفیت صنعت خودروسازی و بخصوص در صنعت قطعه سازی قراردارد. مشکلات کیفیت محصولات خودرویی در زنجیره تولید خودرو، وابستگی مستقیم به کیفیت قطعات دارد.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی صنعت قطعه سازی خودرو کشور، حاکی از رفتار تهاجمی و فشارهای مالی تولیدکنندگان خودرو و نهادهای نظارتی و بازرسی بر قطعه سازان است که عملا این بنگاه ها را به سمت رفتار تقابلی تنها برای ادامه حیات خود و بی تفاوتی در توسعه کیفیت پیش برده است. در نتیجه، اغلب این بنگاه ها انگیزه ای برای رشد و بهبود کیفیت، اصلاح سیستم مدیریت کیفیت محصول یا حتی توسعه کسب و کار خود ندارند.
انتصاریان افزود: براین اساس انجمن مدیریت کیفیت ایران عطف به درخواست تشکل های تخصصی حوزه قطعات و خودروسازی و همینطور ضرورت تاکید بر ارتقا کیفیت خودرو های داخلی، پروژه ارتقا سیستم مدیریت کیفیت در صنعت خودروسازی متمرکز بر شرکتهای قطعه ساز را با هدف بهبود زیر ساخت های موثر بر کیفیت مبتنی بر برنامه راهبردی توسعه و ارتقای کیفیت صنعت قطعه سازی خودرو در دستور کار قرار داد. بعد از تحقیقات گسترده در سطوح ملی و بین المللی "مدل راهبردی و برنامه های اساسی توسعه و ارتقا کیفیت صنعت قطعه سازی خودرو" را طراحی نموده است. انجمن ما آمادگی دارد در اسرع وقت این برنامه ها را با همکاری مسؤلان و ذی نفعان صنعت خودروسازی ایران اجرائی کند.
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران در ادامه ضمن اشاره به این که در این طرح، انجمن با نگاهی متفاوت از رویکرد جاری، بهبود کیفیت زنجیره تأمین صنعت خودرو را با تمرکز بر توسعه سیستم مدیریت کیفیت شرکتهای قطعه ساز هدف قرار داده است، تصریح کرد: انجمن با نگاهی کلی نگر، راهبردی و همه جانبه، وضعیت صنعت خودرو سازی و زنجیره تأمین آنرا از منظر مدیریت کیفیت با همکاری انجمن خودروسازان ایران، انجمن ها قطعه ساز و انجمن خدمات بعد از فروش، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است؛ مسلما اجرای چنین برنامه گسترده و راهبردی بدون حمایت متولیان و مسؤلان صنعت خودروسازی و پشتیبانی و حمایت شرکتهای خودروساز امکان پذیر نخواهد بود.
وی تصریح کرد: طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین، در چارچوب یک برنامه پنج ساله تنظیم شده تا به صورت یکپارچه زمینه رفع مشکلات خودروسازی را از نقطه نظر کیفیت مورد بررسی و اصلاح قرار دهد. این طرح، ایده ها را از خودروسازان و قطعه سازان دریافت کرده تا در دیدگاه کلان، نقاط ضعف درون سازمانی را رفع کند. همینطور نحوه تأمین مالی این طرح از محل آزادسازی مطالبات قطعه سازان از خودروسازان در نظر گرفته شده است. پیشبینی شده که با آزادسازی بخشی از مطالبات قطعه سازان با تمرکز بر ارتقا کیفیت، اقدامات صورت گیرند.



1400/09/15
19:49:10
5.0 / 5
1378
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لباس نو