دستیابی به رکورد تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی
لباس نو: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از دستیابی به رکورد تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، یعنی 705 میلیون مترمکعب در روز و تحویل روزانه 980 میلیون مترمکعب گاز به شرکت ملی گاز ایران در ایام اخیر آگاهی داد و با اشاره به هزینه های سرمایه گذاری در بخش تولید و توسعه انرژی بر لزوم سرمایه گذاری در بخش بهینه سازی تاکید کرد.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، محسن خجسته مهر در آیین تکریم علیرضا اطاعتی و معارفه حسین آب نیکی- سرپرست شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، اظهار نمود: می توان مفهوم بهینه سازی مصرف سوخت را به لحاظ اهمیت جایگاه، معادل تولید و توسعه تلقی کرد؛ با در نظر گرفتن این مساله که برای تولید ۵۰ میلیون مترمکعب گاز رقمی در حدود ۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
او افزود: بدین سبب برنامه ریزی و هدف گذاری برای صرفه جویی به مقدار ۲۰ میلیون مترمکعب در بخش مصارف خانگی و تجاری، با در نظر گرفتن هزینه های در رابطه با آن نه فقط منطقی که سودآور به نظر می آید. با در نظر گرفتن این اعداد و ارقام، اهمیت موضوع بهینه سازی را می توان معادل تولید و توسعه در نظر گرفت، بدین سبب نگاه کلان و هدف گذاری ما در این عرصه باید ایده آل و آینده نگر باشد.
وی ادامه داد: نگاه ما به مدیریت بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی نه فقط یک نگاه ملی، بلکه نگاهی بین المللی است که منافع آن بر کشورهای همسایه نیز تأثیر می گذارد و از این منظر این سازمان نیاز به نیروی انسانی خلاق، توانمند و متخصص دارد که در درجه نخست به کار و اهداف سازمان ایمان و باور داشته باشند.
بهینه سازی مصرف سوخت و منافع ملی
وی با اعلان اینکه مدیریت بهینه سازی مصرف سوخت به لحاظ بحث مصرف و مسائل محیط زیستی بااهمیت است، اظهار داشت: این شرکت، هرچند نهاد درآمدزایی برای خود سازمان نیست، اما از دیدگاه ملی و برای کل جامعه بسیار درآمدزا است و اگر جنبه های فواید زیست محیطی و مدیریت مصرف را در کنار درآمد کشور از محل صرفه جویی در نظر بگیریم، اهمیت این حوزه و تأثیر آن در منافع ملی قابل توجه خواهد بود.
کمّی کردن حوزه بهینه سازی؛ نیاز اساسی کشور
وی با ابراز مخالفت خود نسبت به تقاضامحور بودن حوزه مدیریت بهینه سازی اظهار داشت: سازمان بهینه سازی نباید منفعل و بطور صرف منتظر تقاضا و درخواست دیگر سازمان ها در این عرصه باشد، بلکه باید با ایده و برنامه عمل کند و به فکر کمّی کردن طرح های بهینه سازی باشد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همین طور توجه به اثربخشی طرح ها را با مدنظر قرار دادن این مساله که کدام یک از طرح ها برای کشور درآمد و صرفه اقتصادی بیشتری دارد، مهم دانست و افزود: نکته مهم در این مقطع، لجام گسیختگی مصرف سوخت و انرژی است که در صورت ادامه این شرایط باید معادل این حجم از مصرف، واردات انرژی نیز صورت گیرد.
بهینه سازی مصرف سوخت بر پایه فناوری
خجسته مهر بیان کرد: بهینه سازی مصرف سوخت باید مبتنی بر تکنولوژی و طرح های آن، دانش بنیان باشد. می توان گفت مهم ترین خاصیت فناورمحور شدن طرح ها، کاهش قیمت و هزینه اجرای طرح هاست که برای استقرار یک سیستم فناورمحور، استفاده از همه ظرفیت های کشور لازم است.
صنعت نفت؛ پیشگام بهینه سازی مصرف سوخت
وی با اشاره به لزوم الگو بودن شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در زمینه ماموریت آن، اظهار داشت: لازم است بهینه سازی را از خودمان و از صنعت نفت شروع نماییم و به همین دلیل بررسی نماییم که برای مثال چند میلیون بشکه معادل نفت خام، ظرفیت برای صرفه جویی در کشور وجود دارد، همین طور یکی از کارهای مهم در این عرصه ممیزی انرژی است که باید این مساله از خود صنعت نفت شروع شود و به ترتیب بعد از سیاستگذاری های لازم، مورد پایش و بررسی و اجرا قرار گیرد.
منبع: لباس نو
از این مطلب لباس نو خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترینهای لباس نو مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب