گزارش لباس نو؛
تورم ۵ ساله لوازم خانگی
به گزارش لباس نو، بررسی وضعیت تورم در قسمت لوازم خانگی نشان داده است که از سال ۹۷ به این سو، لوازم خانگی تورم های نزدیک به ۵۰ درصد را تجربه کرده اما بعد از ۴ سال وارد کانال ۳۰ درصد شده است.
به گزارش لباس نو به نقل از مهر، باآنکه نرخ تورم آذر ماه سال ۱۴۰۱ طبق اعلام مرکز آمار ایران معادل ۴۵ درصد بوده اما بررسی ها نشان داده است که در بین بخش های مختلف کالا و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، بخش لوازم خانگی یکی از بالاترین تورم ها را به نام خود زده است.
بر همین مبنا، نرخ تورم آذر ماه سال ۱۴۰۱ لوازم خانگی ۳۳.۶ درصد ثبت شده است؛ یعنی افراد برای خرید محصولات این گروههای کالایی باید حدود ۳۵ درصد بالاتر از نرخ واقعی را بپردازند.
همین وضعیت تورم در قسمت لوازم خانگی سبب شده که بازار طی ۳ سال قبل درگیر رکود باشد؛ آنطور که فعالان بازار می گویند حدود ۳ سال است که بازار لوازم خانگی به علت بالا بودن قیمتها و کاهش قدرت خرید راکد بوده و مردم تعمیر لوازم خانگی و یا خرید محصولات دست دوم را به خرید محصول نو ترجیح می دهند.
در جدول زیر نرخ تورم لوازم خانگی از سال ۹۶ (یک سال پیش از آغاز ممنوعیت واردات لوازم خانگی) تا آذر ۱۴۰۱ آمده است. سال نرخ تورم کل نرخ تورم لوازم خانگی ۱۳۹۶ ۸.۲ درصد ۵.۴ درصد ۱۳۹۷ ۲۶.۹ درصد ۴۳ درصد ۱۳۹۸ ۳۴.۸ درصد ۴۹.۳ درصد ۱۳۹۹ ۳۶.۴ درصد ۴۶.۵ درصد ۱۴۰۰ ۴۰.۲ درصد ۴۶.۵ درصد آذر ۱۴۰۱ ۴۵ درصد ۳۳.۶ درصد
جدول بالا نشان داده است که باآنکه نرخ تورم در قسمت لوازم خانگی در سال ۹۶ معادل ۵.۴ درصد بود اما از سال ۹۷ به این سو همواره بالاتر از نرخ تورم کل بوده، بگونه ای که حتی در سال ۹۸ که نرخ تورم ۳۴.۸ درصد بود اما نرخ تورم لوازم خانگی ۴۹.۳ درصد بوده است.
البته نرخ تورم لوازم خانگی امسال کمتر از نرخ تورم کل بوده اما با عنایت به افزایش نرخ ارز و تمایل تولیدکنندگان به افزایش قیمت، به نظر نمی رسد این رقم در ماه های آتی ثابت بماند.
به گزارش لباس نو به نقل از مهر، متولیان بخش لوازم خانگی معتقدند که بالا بودن نرخ مواد اولیه و نرخ ارز که دو مؤلفه اصلی تشکیل قیمت نهایی لوازم خانگی است، طی سال های اخیر همواره صعودی بوده و همین مساله به رشد نرخ تورم در این بخش دامن زده است اما باید توجه گردد که در این سال ها واردات لوازم خانگی ممنوع بوده و اگر قاچاق را در نظر نگیریم بازار به صورت انحصاری در اختیار تولیدکننده داخلی بوده است و از طرفی دیگر گفته می شود که عمق ساخت داخل در قسمت لوازم خانگی بین ۴۰ تا ۷۰ درصد شده است؛ این حجم از عمق ساخت داخل به منزله کاهش اثرپذیری دلار بر تولیدات داخل است اما این مورد در قیمت محصولات نهایی محسوس نیست.
بنابراین به نظر می آید طی سالهای گذشته باآنکه تولیدکننده کوشیده که با کاهش ارزبری و افزایش عمق ساخت داخل، برای تداوم تولید سرپا بماند اما هیچ تلاشی برای کاهش قیمتها و هزینه های سربار و حفظ حقوق مصرف کننده نداشته است؛ بگونه ای که قیمتها در این گروه کالایی هر سال روند افزایشی به خود گرفته است.
منبع: lebaseno.com
از این مطلب لباس نو خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترینهای لباس نو مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب