مروری بر پیام های روسای اتاق بازرگانی
اقتصاد ایران از روزهای دشوار ۱۳۹۹ عبور می كند؟
به گزارش لباس نو با شروع سال ۱۴۰۰، غلامحسین شافعی - رئیس اتاق بازرگانی ایران - و مسعود خوانساری - رئیس اتاق بازرگانی تهران - در پیام هایی به استقبال از تغییرات اقتصادی جدید امسال رفتند.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، هر چند برای رصد تغییرات احتمالی در اقتصاد ایران باید لااقل به سال ۱۴۰۰ چند هفته فرصت داد اما براورد خیلی از فعالان اقتصادی این است که در صورت استفاده از فرصت های موجود، میتوان انتظار داشت که لااقل بخشی از دغدغه ها و نگرانی های اقتصادی کشور پارسال دیگر تکرار نشود. موضوعی که در پیام های تبریک نوروزی روسای اتاق ایران و تهران هم خویش را نشان داده است.
غلامحسین شافعی در پیام خود، به بخشی از مشکلات اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ پرداخته و ابراز امیدواری کرده که مقدمات لازم برای عبور از لااقل بخشی از آنها فراهم گردد.
در بخشی از پیام رئیس اتاق بازرگانی ایران آمده: حفظ امید در شرایط دشوار مفهوم واقعی خویش را نشان داده است. در سالی که سختی ها دوچندان شد و مسیرهای عبور از چالش ها محدودتر بود، اهمیت حفظ امید را بیشتر دریافتیم چه اگر این چنین نباشد، قانون طبیعت را نادیده انگاشته ایم.
اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ سومین سال رکود را پشت سر گذاشت که آثار آن در بین تمامی اقشار جامعه پدیدار است. در شرایطی که تحریم های ناجوانمردانه بلای جان اقتصاد ایران شده بود، کرونا هم به بازار آمد و سلامت جامعه و اقتصاد را توأمان مورد تهدید قرار داد.
باوجود تمامی دشواری ها، فعالان اقتصادی در صف نخست مقابله با تحریم و کرونا، موفق شدند چرخ تولید و صادرات را بگردانند و به سهم خود از افزایش دشواری ها جلوگیری نمایند.
در واپسین روزهای این سال سخت، نشانه های مثبتی برای ایجاد گشایش در روابط بین المللی نمایان شد که امیدها را برای آخر تحریم های ظالمانه زنده کرده است. از سوی دیگر با رواج واکسن های کرونا، امیدواری زیادی برای آخر پاندمی این ویروس در سال جدید بوجود آمده است.
بروز این نشانه های مثبت در آغاز بهار ۱۴۰۰، نویدبخش کاهش دشواری ها در راه ورود به قرن تازه است.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران هم در پیام نوروزی خود، ابرازی امیدواری کرده که شرایط نسبت به قبل بهبودی نسبی پیدا کند. در بخش هایی از پیام او آمده: دوستان عزیز سال کرونازده ۱۳۹۹، دورکاری ها، فاصله گذاری های اجتماعی و نیستی ها با وجود همه تلخی ها به ما خاطرنشان کرد که زندگی و در کنار هم زیستن چه گوهر بی مانندی است که شاید قدرش را نمی دانستیم. همینطور کرونا در کنار همه ابعاد منفی بزرگش، تلنگر مهمی به کسب و کارها زد که استفاده از فناوری روز، جهان وب و توسعه زیرساخت های الکترونیک دیگر، نه یک نیاز، بلکه یک لزوم است.
مرور کارنامه فعالان اقتصادی و کارآفرینان ایران در آستانه ورود به قرنی جدید، مبین آن است که بخش خصوصی ایران در طول یکصد سال قبل با تشکل گرایی و هم صدایی در چارچوب فعالیتهای اتاق های بازرگانی، اتحادیه ها، انجمن ها و... توانسته همیشه مطالبه گر ظاهر شود و در دشوارترین مقاطع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هم چون سالهای جنگ جهانی، قحطی، اشغال ایران، ملی شدن نفت، انقلاب، جنگ تحمیلی، تحریم و کرونا در کنار و یاری رسان مردم باشد. ورود به قرن جدید فرصت مناسبی برای بازبینی در سیاست های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... را در کشور فراهم آورده است. امیدوارم دولت با اجرای درست قانون بهبود محیط کسب و کار، برداشتن موانع پیش روی تولید و تجارت، کاهش تصدی گری دولتی و واگذاری کار به فعالان دلسوز اقتصادی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و البته سرعت بخشیدن به واکسیناسیون کرونا؛ امید را امسال به کسب و کارها، تولید و مردم هدیه دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب