طبق نتایج سرشماری سال ۹۵ بافت کشور فرسوده است

طبق نتایج سرشماری سال ۹۵ بافت کشور فرسوده است

به گزارش لباس نو، مدیر کل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار اظهار داشت: نتایج سرشماری 1395 کاهش بعد خانوار، کاهش باروری و وجود بافت های فرسوده را در کشور نشان داده است که ضروری است برای آن برنامه ریزی شود.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، نشست تخصصی سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان دستگاه های اجرائی اجرا شد.
پوررضا مدیر کل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، در این جلسه با اشاره به جمعیت ۸۶ میلیونی کشور و وجود ۲۲ میلیون واحد مسکونی در کشور، استخراج خاصیت های سنی و جنسی و تهیه فاکتورهای رفاهی خانوار برمبنای مناطق جغرافیایی کشور را با بهره گیری از سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، مهم و ضروری توصیف کرد.
مدیر کل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، با اشاره به کاربردهای مختلف نتایج سرشماری در تعداد خانوار و سرپرستان خانوار برمبنای سطوح جغرافیایی، گفت: نتایج سرشماری ۱۳۹۵ کاهش بعد خانوار، کاهش باروری و وجود بافت های فرسوده را در کشور نشان میدهد که لازم است برای آن برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اهمیت سرشماری در توزیع و اختصاص عادلانه منابع و امکانات در کشور و ممانعت از اتلاف منابع، هدف گذاری دقیق بودجه را از نتایج مثبت اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، ذکر کرد.
پوررضا دریافت آمارهای به روز جمعیتی، کاهش زمان انتشار نتایج سرشماری، افزایش کیفیت آمارها، پیشرفت دولت الکترونیک، افزایش کیفیت داده های پایگاه های اطلاعاتی دستگاه های اجرائی و توسعه نقشه ها و اطلاعات مکانی را از مزایای این سرشماری برشمرد.
مدیر کل جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، اضافه کرد: تابحال ۱۰۰۰ قلم اطلاعاتی در موضوعات جمعیت، وضعیت زناشویی، مهاجرت، مصرف سوخت و اطلاعات واحدهای مسکونی از مرکز آمار ایران درخواست شده است که با همکاری نزدیک دستگاه های اجرائی بوسیله اجرای این سرشماری، می توان به نیازهای آماری مختلف کشور پاسخ درست و دقیق داد.
فریبا سادات بنی هاشمی معاون طرح های آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران، نیز در این جلسه تخصصی، ضمن اشاره به اهمیت و نقش سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا در استقرار حکمرانی داده گستر، اظهار داشت: در این وضعیت، یکپارچگی داده های دستگاه های اجرائی و اتصال آن به پایگاه مرکز آمارایران برای بهره برداری درست، دقیق و بموقع آمارها، ضروریست.
معاون طرح های آماری و آمارهای ثبتی، حکمرانی داده محور را شامل تصمیم گیری مبتنی برداده، شناسایی، حل دقیق تر مسایل کشور، افزایش شفافیت و پاسخگویی و بهبود کیفیت داده ها دانست ومهم ترین خاصیت حکمرانی داده ها را، استفاده از داده های واقعی باکیفیت، برای تصمیم گیری های دقیق تر و شفاف ترعنوان کرد.
بنی هاشمی سرشماری ثبتی مبنا را روشی مدرن، هوشمند، پایدار و کم هزینه و یک تغییر رویکرد از شیوه سنتی که هزینه بر و غیرقابل بهنگام سازی است، ذکر کرد.
وی اجرای موفقیت آمیز سرشماری ثبتی مبنا را در گرو همکاری و همیاری دستگاه های اجرائی تامین کننده داده، مطرح کرد و اشاره کرد: هردستگاهی یک بخش از تصویر جمعیت یا سکونت کشور را دراختیار دارد، که با اشتراک گذاری داده ها می توانیم تصویری جامع از وضعیت و خاصیت های جمعیتی کشور و مسکن تهیه نماییم.
بنی هاشمی با اشاره به پیچیدگی و زمان بر بودن پروسه اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، اشاره کرد: این مسیر برای همه کشور منافع بسیار دارد و در این بین مرکز آمار ایران متعهد می شود که خروجی های تحلیلی این سرشماری را در اختیار سایر دستگاهها قرار دهد.
وی اجرای سرشماری ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ را به عنوان عامل تشکیل دهنده سرمایه ملی کشور ارزیابی کرد و اظهار داشت: شایسته نیست کشورما از قافله حکمرانی داده محور عقب بماند و انتظار ملت ایران از مرکز آمارایران نیزهمگام شدن با جامعه جهانی است.
وی در ادامه موفقیت این طرح عظیم ملی را منوط به تعهد، گفتگو و هم افزایی دستگاه های اجرائی دانست.


منبع:

1404/02/15
08:28:06
5.0 / 5
23
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , جنس , كیفیت
از این مطلب لباس نو خوشتان آمد؟
(1)
(0)

تازه ترینهای لباس نو مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لباس نو