رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به کاهش جابه جایی مستأجران و افزایش تمدید قراردادها، از شکل گیری نوعی ثبات نسبی در بازار اجاره مسکن خبر داد.به گفته کیانوش گودرزی، در بسیاری از موارد مالکان و مستأجران با انعطاف بیشتر قراردادها را تمدید می کنند و همین موضوع باعث شده بازار اجاره نسبت به دوره های گذشته در وضعیت آرام تری قرار گیرد.
به گزارش لباس نو به نقل از خبر آنلاین، بازار اجاره مسکن در ماه های اخیر با نوعی ثبات نسبی و کاهش تحرک همراه شده؛ بطوریکه کاهش جابه جایی ها و افزایش تمدید قراردادها به رفتار غالب مستأجران تبدیل گشته است. در شرایطی که فشارهای تورمی همچنان بر بازار سایه دارد، نشانه هایی از خودتنظیمی نسبی در نرخ های اجاره هم مشاهده می شود.
در همین رابطه، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، با اشاره به تغییر رفتار مستأجران و مالکان می گوید در خیلی از موارد طرفین کوشیده اند با انعطاف بیشتر قراردادها را تمدید کنند و همین مساله سبب شده بازار اجاره نسبت به سایر بازارهای اقتصادی روند آرام تری داشته باشد.
او تاکید می کند که بازار اجاره در مناطق مختلف تهران رفتار یکسانی ندارد و اختلاف های منطقه ای همچنان قابل توجه است. در عین حال، به قول او، بخشی از بازار بسمت خودتنظیمی حرکت کرده و در بعضی موارد نرخ های پیشنهادی حتی پایین تر از سقف های اعلامی تعیین می شود.
گودرزی همینطور کاهش جابه جایی مستأجران را نشانه ای از ثبات نسبی بازار می داند و می گوید در شرایط فعلی، خیلی از خانوارها ترجیح می دهند به جای ورود به فرایند پرهزینه نقل وانتقال، قراردادهای خویش را تمدید کنند. او با این وجود بر نبود آمار دقیق و یکپارچه از وضع بازار تاکید دارد و آنرا یکی از چالش های اصلی تحلیل این بخش می داند.
وی در جمع بندی، بازار مسکن را نزدیک به سقف قیمتی و در وضعیت انتظار توصیف می کند و باور دارد احتمال جهش شدید قیمتها پایین است و بازار امکان دارد در راه ثبات یا اصلاح حرکت نماید.
مشروح این گفتگو را در لینک زیر بخوانید.
منبع: lebaseno.com